Beställ färdigbyggda takstolar

hus med fina takstolar

Vad är takstolar?

När man bygger ett hus eller bygger ut sitt hus, är takstolarna några av de viktigaste delarna i hela byggprocessen. Detta är de delar som utgör grunden för hela husets yttertak och bär upp taket. En färdig takstol har formen av en triangel. Den byggs genom att ta två mot varandra lutande stockar (ofta kallade sparrar) som möts vid taknocken och sedan sätts samman med en horisontell bjälke. Vanligtvis är takstolarna i timmer.
Det finns många olika typer av takstolar som väljs beroende på husets arkitektur.

Några vanliga standardutföranden är:

  • Sadeltakstol
  • Fackverkstakstol
  • Saxtakstol
  • Mansardtakstol
  • Pulpettakstol

Varför beställa färdiga takstolar?

Vid eget byggande av hus eller utbyggnad av ett hus, väljer många att bygga takstolarna själv. Detta kan dock vara ganska knepigt om du inte är erfaren. Eftersom det är viktigt att konstruktionen blir rätt då takstolarna är av stor betydelse som bärare av husets tak, rekommenderas därför att du istället beställer färdigbyggda takstolar. Det finns ett flertal företag på nätet som erbjuder sådana produkter till bra priser. Ofta är det rentav billigare att beställa färdiga takstolar än att bygga dem själv från grunden. Lägg därtill den tid som du sparar genom att låta någon annan sköta konstruktionen av takstolarna.

Du bör ta dig tid att surfa runt för att undersöka utbudet samt läsa jämförelser av olika företag som levererar färdigbeställda takstolar för att ta reda på vilka du ska välja utifrån dina specifika behov. Var uppmärksam på konstruktion, träslag, kvalitet och pris. När du sedan hittat en leverantör som verkar passande för dina behov kan du alltid be dem om offerter innan du gör ditt slutliga val. Efter beställningen är färdig kommer takstolarna att levereras helt färdiga för att fästas på huset enligt instruktioner som skickas med beställningen. Om du känner dig osäker, brukar de flesta företag även erbjuda hjälp med montering om så önskas.