Välj rätt städutrustning till företaget

Alla företag behöver hålla lokalerna snygga och rena. Att ha ett välstädat lager eller kontor är viktigt för att personalen ska trivas, men är också ett sätt att skapa rätt intryck för eventuella kunder som kommer på besök. För att lyckas med detta behöver man ha rätt typ av städutrustning på plats och se till att materialet är helt och rent.

Vilken typ av städutrustning som man behöver beror självklart på vilken typ av verksamhet man har, dock finns det en mycket bra grund att gå efter när man väljer sin städutrustning och som passar de allra flesta platser och lokaler.

Precis som i ens egna hem drar skor in den mest varierande smuts. För att lyckas hålla golven snygga behöver man ha en bra och ordentlig dammsugare. Vissa mindre kontor nöjer sig med den vanliga dammsugaren man finner i hemmet, medan andra behöver större och mer kraftfulla maskiner. Utöver dammsugare är golvmoppen en del av städutrustningen som gör att lokalen ser trevlig ut. För att kunna fungera optimalt behöver moppen vara hel och ren inför varje användning. Ju fler anställda och kunder som vistas på företaget, desto viktigare är det med en tät städfrekvens.

Självklart bör man se till att ha trasor och rätt typ av medel på plats. På kontor fungerar det oftast med vanlig såpa, medan företag och verksamheter med kemikalier behöver mycket ett mer rengöringsmedel för att inte orsaka skada. Om man väljer att anlita en städfirma som tar hand om lokalerna är det viktigt att gå igenom verksamheten och vilka material som behöver olika typer av behandling.

Utöver den vardagliga städningen så bör lokalen storstädas från topp till tå, åtminstone två gånger per år och ibland oftare än så. En storstädning kräver mycket arbetskraft och tid, speciellt om lokalen är stor, men är nödvändig för att hålla miljön på platsen så trevlig som möjligt.